Voor wonen in onze woonvorm is niet altijd de leeftijd bepalend. Naast de kalenderleeftijd zijn er ook nog de leeftijd van hoe de cliënt zich voelt, zijn/haar mogelijkheden en het gedrag. De zoektocht naar wat er passend is en op welke wijze dit vorm te geven, is dan ook van groot belang. Die zoektocht start bij de aanmelding en komt uit bij een wel/niet match. Basut wil maatwerk leveren. 

Wonen kan in de woonvorm maar kan ook in één van de twee appartementen op de bovenverdieping van een bestaande locatie naast de woonvorm.  De appartementen bestaan uit een woonkamer met een open keuken, douche/wc en twee slaapkamers. De trainingsappartementen worden bewoond door twee cliënten en zijn een vervolgstap op weg naar zelfstandig wonen.

Ook vinden we het belangrijk dat een cliënt leert om zijn/haar eigen keuzes te maken. We bieden hierin veel ruimte aan de cliēnt om zich het ontwikkelen, maar houden wel aan de structuur van het huis vast.

Naast een zorgplan vragen we aan onze cliënten om actief mee te denken en te doen. Basut gelooft in de eigen kracht van mensen. Cliënten staan centraal, praten doen we niet over maar vooral met de cliënten. Ook actief gezamenlijk werken aan veranderingen. En…. als dit niet gaat misschien met elkaar bespreken hoe dit komt? Soms lukt ook het bespreken niet en dan doet de begeleiding een stap terug en zoeken we gezamenlijk naar een andere weg. Maar…. we proberen wel bij elkaar in de buurt te blijven. Voor de cliënt is dit hard werken.
Ons logo staat voor samenwerken in de groep maar ook voor individueel werken tussen cliënt en begeleider. We denken mee en ondersteunen bij de mogelijkheden van het samen sterker worden, samen met familie en/of gezin, in de groep of individueel. Als je net als de papegaaiduiker de groep blijvend nodig hebt, denken we mee en maken we met elkaar een plan.

Werken doen we vanuit een positieve benadering en we geloven eerder in een glas dat half vol is dan half leeg. De inzet en deskundigheid van de begeleiders is groot. Hoofdlijnen in de begeleiding van cliënten zijn de systeemtheorie, probleemoplossende werken en de cognitieve gedragstherapie.

In gewone taal: Met elkaar kijken wat er aan de hand is, wie zijn er allemaal betrokken, werken met de cliënt en hem helpen zijn talenten te zien en te gebruiken. In principe sturen we niemand weg.

Financiering van de zorg is mogelijk met een indicatie voor Beschermd Wonen, Specialistische Jeugdhulp en WMO 2018. Ook clienten met een Persoons Gebonden Budget (PGB) kunnen bij Basut terecht

Basut heeft een actuele klachtenregeling die u kunt opvragen.

Groep Basut is ISO 9001:2015 gecertificeerd 

 

background